بحران آب

به نام خدا، راهکارهای مقابله با بحران کم آبی

بحران آب

به نام خدا، راهکارهای مقابله با بحران کم آبی

راهکار فناورانه: انتقال میکروبیوم گیاهان مقاوم در برابر کم آبی و خشکسالی به گیاهان معمولی

میکروبیوم گیاهان عبارت است از همه قارچ ها، باکتری ها و ویروس هایی که در سیستم ریشه هر گیاهی موجود است. گیاهانی که در محیط های خشن مانند مناطق شیب دار اورست یا صحراهای خشک و سوزان یوتا زندگی می کنند، از نوعی میکروبیوم برخوردارند که می تواند این شرایط بسیار دشوار محیطی را تحمل کند.

 نکته: میکروارگانیسم های همزیست با گیاهان در ازای دریافت مواد غذایی از گیاه به آن کمک می کنند نیتروژن را از زمین گرفته و افزون بر این، از گیاه در برابر گرما، خشکسالی و ارگانیسم های بیماری زا محافظت می کند.

در یک پژوهشی ، قارچ های اندوفایت و باکتری ها از نوعی گیاه صحرایی مقاوم در برابر کم آبی به گوجه فرنگی، فلفل و علف (که هر سه غذای دام است) منتقل شد. نتیجه این که میزان هر سه این محصولات افزایش یافت.

 سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد اعلام کرده برای تامین نیازهای بشر، حجم تولید محصولات کشاورزی تا ۴۰ سال دیگر باید به دو برابر میزان کنونی افزایش یابد و انتقال میکروبیوم گیاهی، راهی سریع برای رسیدن به این هدف خواهد بود. با در نظر گرفتن خشکسالی هایی که سال های آینده در بسیاری از کشورها روی خواهد داد، دانشمندان چندان امیدوار نیستند مهندسی ژنتیک بتواند گره ای از این مشکل بگشاید. در این میان، شاید استفاده از قارچ ها و سایر میکروب های موجود در گیاهان مقاوم، تنها راه حل پیش رو باشد.

منبع: http://www.aftabir.com و http://www1.jamejamonline.ir

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد